تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

یکی از مدرن ترین و جدیدترین روش‌های کاشت دندان، ایمپلنت است. در این تکنولوژی جدید به صورت دیجیتالی از دندان و لثه عکس گرفته می‌شود و دندانپزشک با توجه آن اقدام به کاشت دندان می‌کند. در حقیقت در این روش از امکانات جدید تری برای کاشت دندان استفاده می‌شود. با این وجود روش دیجیتالی ایمپلنت مانند هر رویکرد دیگری به خودی خود دارای مزایا و معایبی می‌باشد. اینکه بهترین ایمپلنت دیجیتال در غرب تهران را انتخاب کنیم به ما کمک می‌کند تا به صورت دقیق‌تر و همچنین با سرعت بیشتری اقدام به ایمپلنت دندان‌هایمان کنیم. معمولا از این روش، به روش کاشت دندان بدون جراحی یاد می‌شود. ما در این مقاله تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی را به صورت کامل مورد بررسی قرار داده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره تا پایان مطلب همراه ما باشید.

تفاوت‌های ایمپلنت دیجیتال و معمولی

در این قسمت به بررسی انواع تفاوت‌ ایمپلنت دیجیتال و معمولی می‌پردازیم اما بهتر است که همه چیز درباره ایمپلنت دندان را پیش از ادامه این مطلب بدانید.

میزان درد و خونریزی


با توجه به این که در ایمپلنت دیجیتال از روش مدرن و جدیدی استفاده می‌شود، انجام آن بدون نیاز به جراحی و بخیه است. برعکس روش معمولی، این روش درد و خون‌ریزی به همراه ندارد. بی‌شک ایمپلنت دیجیتالی در مقایسه با روش معمولی درد و خونریزی کمتری دارد.
نحوه تهیه راهنمای جراحی
در روش معمولی، پزشک معمولا ابتدا معاینه می‌کند، سپس با توجه به عکس‌هایی که در اختیار دارد اقدام به جراحی می‌کند. اما در روش دیجیتالی پزشک با تهیه عکس‌های کارتوگرافی اقدام به تهیه راهنمای جراحی می‌کند.
نحوه قرار دادن پایه ایمپلنت در لثه
در روش ایمپلنت دیجیتالی برعکس ایمپلنت سنتی، برای قرار دادن پایه ایمپلنت درون لثه، لثه را برش نمی‌زنند و بدون نیاز به برش و بخیه با ایجاد سوراخ کوچک در لثه، پایه ایمپلنت را در آن قرار می‌دهند.
بازه زمانی مورد نیاز برای بهبودی بیمار
از آنجایی که در ایمپلنت دیجیتال از برش و بخیه به میزان بسیار کمتری استفاده می‌شود، درد و خونریزی بیمار ناچیز بوده و به دنبال آن می‌توان گفت پروسه بهبودی در ایمپلنت دیجیتالی به نسبت ایمپلنت معمولی کمتر و بهتر است.
ظاهر دندان ایمپلنت شده
کاشت دندان در روش ایمپلنت دیجیتال، با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید و پیشرفته صورت گرفته و به همین دلیل ایمپلنت‌های دیجیتالی دارای ظاهری نچرال و شفاف به نسبت ایمپلنت‌های معمولی هستند.
تعداد دفعات مراجعه بیمار به کلینیک
تعداد دفعات مراجعه بیمار به پزشک در ایمپلنت دیجیتالی بسیار کمتر به نسبت ایمپلنت معمولی است. در ایمپلنت معمولی، بیمار دفعات متعددی را برای معاینه طی زمانی طولانی به پزشک مراجعه می‌کند.
زمان جراحی و کاشت
در ایمپلنت دیجیتالی، مدت زمان جراحی و کاشت دندان بسیار کوتاه و بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. در حالی که، در ایمپلنت معمولی، مدت زمان جراحی؛ ساعت‌ها طول می‌کشد.
میزان مراقبت از بیمار پس از اتمام مراحل ایمپلنت
در ایمپلنت معمولی، به دلیل استفاده مکرر از جراحی و بخیه و همچنین درد و خون‌ریزی ناشی از آن، بیمار تا مدتی به مراقبت‌های ویژه نیاز دارد. در حالی که، در ایمپلنت دیجیتالی بیمار بعد از ایمپلنت سلامت خود را به دست می‌آورد.
میزان رضایت بیمار
یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های ایمپلنت دیجیتالی با معمولی؛ در این است که؛ بیمارانی که از این روش استفاده کرده‌اند رضایت بیشتری نسبت به ایمپلنت معمولی دارند.

جدول مقایسه ایمپلنت دیجیتال و معمولی:

در این قسمت به بررسی تمامی تفاوت‌های ایمپلنت دیجیتال و معمولی در قالب جدول می‌پردازیم:

نوع تفاوتایمپلنت دیجیتالایمپلنت معمولی
میزان درد و خونریزیبدون درد و خون ریزیهمراه با درد و خونریزی
نحوه تهیه راهنمای جراخیبا استفاده از عکس‌های کارتوگرافیبا استفاده از عکس‌های معمولی
نحوه قرار دادن پایه ایمپلنت در لثهبدون برش و خونریزیهمراه با برش و خونریزی
بازه زمانی بهبود بیمارکمتربیشتر
ظاهر دنداننچرال و شفافمعمولی
تعداد دفعات مراجعه بیمار به کلینیککمتربیشتر
زمان جراحی15 تا 30 دقیقهچندین ساعت
مراقبت از بیماربه مراقبت چندانی نیاز نداردنیازمند مراقبت بیشتر
رضایت بیماربیشترکمتر

قیمت ایمپلنت دیجیتال

در جدول زیر قیمت هر واحد ایمپلنت دیجیتال در غرب تهران ارائه شده است.

کشور سازندهبرندقیما ایمپلنت دیجیتال
کرهMeyagen40,000,000
ایتالیاSweden & martina50,000,000
سوئیسstraumann60,000,000
دندانپزشک در حال بررسی تصویر حاصل از ایمپلنت دیجیتالی است

ایمپلنت دیجیتال برای چه افرادی مناسب است؟

ایمپلنت دیجیتال یک روش جدید و نوین در دنیای دندانپزشکی که به داشتن مزایای متعددی مانند دلیل دقت بالا و کم‌تهاجمی بودن، مناسب افراد بسیاری است. در ادامه این قسمت به بررسی شرایط و ویژگی‌های افرادی که می‌توانند از این روش استفاده کنند، پرداخته شده است:

1. افرادی با دندان‌های از دست رفته

ایمپلنت دیجیتال یک روش ایده‌آل برای افرادی است که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند. این افراد به کمک ایمپلنت دیجیتال دندان‌های از دست رفته خود را به صورت دائمی و با ظاهری طبیعی جایگزین خواهند کرد.

2. افرادی با استخوان فک کافی

وجود استخوان کافی در فک یکی از الزامات انجام ایمپلنت دیجیتال است. در صورت عدم وجود استخوان فک به اندازه کافی، ممکن است جهت فراهم شدن شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت، به پیوند استخوان نیاز باشد.

3. افرادی با سلامت عمومی مناسب

افرادی که دارای بیماری‌های کنترل‌شده مانند بیماری‌های قلبی یا دیابت، محدودیت‌های در استفاده از ایمپلنت دیجیتال دارند. این افراد ممکن است به دلیل شرایطی که بهبود زخم را تحت تأثیر قرار می‌دهند، صلاحیت لازم برای انجام این روش را نداشته باشند.

4. افرادی که به بهداشت دهان و دندان اهمیت می‌دهند

کسانی که از عادات بهداشتی مناسب پیروی می‌کنند و به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت می‌دهند، برای انجام ایمپلنت دیجیتال مناسب‌تر هستند. رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر موفقیت ایمپلنت است.

5. افرادی که به دنبال درمان‌های کم‌تهاجمی هستند

استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته ایمپلنت دیجیتال، معمولا نیاز به جراحی‌های تهاجمی در این روش را کاهش داده و به همین دلیل بیمارانی که به دنبال درمان‌های کم‌تهاجمی هستند، می‌توانند از این روش برای کاشت دندان بهره‌مند شوند.

6. افراد مسن

دقت بالا و کم‌تهاجمی بودن این روش را برای افراد مسن مناسب‌تر کرده، چرا که ایمپلنت دیجیتال به کاهش زمان بهبودی و عوارض جانبی کمک می‌کند.

با توجه به شرایطی که در این قسمت ذکر شد، بیمارانی که به دنبال یک روش موثر و دقیق جهت جایگزینی دندان‌های از دست رفته خود می‌باشند، می‌توانند از ایمپلنت دیجیتال استفاده کنند.

مراحل ایمپلنت دیجیتال

مراحل انجام ایمپلنت دیجیتال شرح ذیل می‌باشد:

  1. متخصص ایمپلنت: افراد قبل از انجام ایمپلنت دیجیتالی باید جراح و متخصص ایمپلنت دندانی را که به خوبی از روش مدرن و دیجیتالی استفاده می‌کند را انتخاب کنند.
  2. بررسی و معاینه فک و لثه: پیش از ایمپلنت دیجیتال، باید به متخصص مربوطه مراجعه کنید تا از فک و لثه شما عکس و آزمایش‌های لازم را جهت معاینه پیش از ایمپلنت بگیرند.
  3. عکس برداری از فک: پیش از ایمپلنت شما باید از دندان‌ها، لثه و فک برای اطلاع از شرایط و نحوه قرارگیری آن‌ها عکس بگیرید.
  4. اسکن و عکس دیجیتالی: لازم است که از دندان‌های‌تان عکس سه بعدی بگیرید، این کار به پزشک معالج برای اندازه گیری دقیق دندان و همچنین اطلاع دقیق از نحوه قرار گیری دندان‌ها کمک شایانی می‌کند. اسکن دیجیتال دندان در غرب تهران از جمله موارد مهم برای تصمیم گیری است که کدام مرکز بهتر است.
  5. سی تی اسکن از فک: برای اطلاع از تراکم بافت استخوان‌های فک شما، لازم است سی تی اسکن دیجیتالی را انجام دهید. اگر استخوان‌های فک شما از تراکم بالایی برخوردار باشند، ایمپلنت دیجیتالی به خوبی صورت می‌گیرد.
  6. کاشت پایه ایمپلنت دیجیتال درفک: بعد از گذراندن تمام مراحل عکاسی و سی تی اسکن، حال نوبت به حضور شما در دندانپزشکی است، پزشک با توجه به عکس‌های دیجیتالی شما می‌داند که پایه ایمپلنت را در کجا قرار دهد.
  7. اطمینان از جوش خوردن پایه ایمپلنت در دندان: پزشک تا زمانی که پایه ایمپلنت در دندان شما جوش خورده است، به طور مکرر شما را معاینه می‌کند و از جوش خوردن پایه ایمپلنت در دندان اطمینان حاصل پیدا می‌کند.
  8. اسکن دیجیتالی دندان برای قالب گیری: پس از این که ایمپلنت در دندان جوش خورد، نوبت به قالب گیری می‌رسد. برای این کار پزشکان با استفاده از روش‌های دیجیتالی فضای دهان و دندان را به خوبی اسکن می‌کنند و روکش دقیق و متناسب با دندان را می‌سازند.
  9. نصب روکش: در مرحله بعد ابتدا پزشک روکشی موقتی را روی پایه دندان شما نصب می‌کند. سپس بعد از رفع مشکلات آن روکش دائمی را برای آن نصب خواهند کرد.
  10. مراقبت: در مرحله آخر شما به دندان‌های مورد نظر خود رسیده‌اید، اما نکته‌ای که باید در این رابطه بدانید؛ آن است که دندان‌های ایمپلنت به مراقبت بیشتری نسبت به دندان‌های طبیعی نیاز دارند و مسواک و نخ همیشگی آن‌ها را نباید فراموش کرد. 

ایمپلنت دیجیتال چقدر طول می‌کشد؟

پروسه ایمپلنت دیجیتال، بستگی به ساختار ایمنی فک و استخوان‌‌های شما دارد. به طور کلی مدت زمان ایمپلنت دیجیتال بین دو تا شش ماه، در صورت طولانی شدن حتی ممکن است تا یک سال هم طول بکشد. البته زمان پروسه آن به تراکم و بافت استخوان‌ها هم وابسته است.

مزایای ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال یکی از روش‌های محبوب کاشت دندان در علم دندان پزشکی است. برخی از مزایای این روش عبارت‌اند از:

  • دقت و اندازه‌گیری بالا
  • درد و خون‌ریزی کمتر
  • عدم استفاده از بخیه و خون‌ریزی
  • رشد اعتماد به نفس
  • عدم نیاز به مراقبت‌های ویژه بعد از ایمپلنت دیجیتالی
  • سرعت بالای کار

معایب ایمپلنت دیجیتال

علی‌رغم مزیت‌های فراوان کاشت دندان به صورت ایمپلنت، این روش دارای معایبی هم است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • التهاب و عفونت در محل قرار گیری دندان
  • بی حسی و سوزش و درد در لثه
  • بروز مشکلات عصبی بافتی 
تصویر دیجیتالی از دندان ایمپلنت شده

ایمپلنت دیجیتال در کلینیک دندانپزشکی پاک

کلینیک دندانپزشکی پاک یکی از بهترین کلینیک‌های دندانپزشکی در غرب تهران است. ایمپلنت دیجیتال در این کلینیک با استفاده از بروزترین اسکنر‌ها و تجهیزات دیجیتالی با بهترین برند‌ها صورت می‌گیرد. در این کلینیک افراد می‌توانند برای ارتقای کیفیت ایمپلنت دندان‌های خود، از ایمپلنت دیجیتالی که به صورت دقیق و شفاف به انجام ایمپلنت می‌پردازد، استفاده کنند. 

ممنوعیت‌های ایمپلنت دیجیتال

توجه به نکات زیر درباره ایمپلنت دیجیتالی دندان، امری الزامی می‌باشد:

  • بیمار بعد از جراحی باید پانسمان محل جراحی را به مدت یک ساعت نگه دارد و پانسمان را جا به جا نکند.
  • پس از گذشت یک ساعت بیمار می‌تواند پانسمان را از دهان خود خارج کند، اما چنان‌چه دوباره خون‌ریزی داشته باشد، به مدت ۳۰ دقیقه دیگر پانسمان را باید نگه‌ دارد.
  • برای جلوگیری از عفونت حتی الامکان به محل جراحی دست نزنید.
  • از تماس آب با دهان در ساعات اولیه جراحی خودداری کنید.
  • در حد ممکن از صحبت‌های غیر ضروری بپرهیزید.
  • می‌توانید برای کاهش درد در ساعات اولیه جراحی از یخ و قرص‌های مسکن استفاده کنید. 

نتیجه‌گیری

ایمپلنت دیجیتال و معمولی هر دو روش‌های مؤثری برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته هستند، اما تفاوت‌های قابل توجهی دارند. ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از فناوری‌های پیشرفته، دقت بیشتری در قرارگیری و کاهش درد و خونریزی دارد. در مقابل، ایمپلنت معمولی ممکن است زمان بیشتری برای بهبودی نیاز داشته باشد و عوارض بیشتری به همراه داشته باشد. انتخاب روش مناسب بستگی به شرایط فردی و نیازهای بیمار دارد. برای مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنت‌های دیجیتال و معمولی، به کلینیک دندانپزشکی پاک مراجعه کنید و از خدمات تخصصی ما بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

1. ایمپلنت دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دیجیتال روشی پیشرفته برای کاشت دندان است که با استفاده از فناوری‌های کامپیوتری، دقت و سرعت بیشتری را در مراحل جراحی فراهم می‌کند.

2. چه تفاوتی بین ایمپلنت دیجیتال و معمولی وجود دارد؟

ایمپلنت دیجیتال معمولاً با برش‌های کمتری انجام می‌شود و به همین دلیل درد و خونریزی کمتری دارد. همچنین، دقت بیشتری در قرارگیری ایمپلنت‌ها فراهم می‌کند.

3. آیا ایمپلنت دیجیتال دردناک است؟

به طور کلی، ایمپلنت دیجیتال درد کمتری نسبت به ایمپلنت‌های معمولی دارد زیرا روش‌های کم‌تهاجمی‌تری را به کار می‌گیرد و از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند.

4. زمان بهبودی بعد از ایمپلنت دیجیتال چقدر است؟

دوره نقاهت بعد از ایمپلنت دیجیتال معمولاً کوتاه‌تر از ایمپلنت‌های معمولی است و بیماران می‌توانند سریع‌تر به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند.

5. آیا همه دندانپزشکان می‌توانند ایمپلنت دیجیتال را انجام دهند؟

فقط دندانپزشکان متخصص که آموزش‌های لازم را در زمینه ایمپلنت دیجیتال دیده‌اند، می‌توانند این نوع ایمپلنت را انجام دهند.

6. هزینه ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی چگونه است؟

ایمپلنت دیجیتال معمولاً هزینه بیشتری دارد، اما به دلیل دقت و کاهش عوارض جانبی، ممکن است در بلندمدت مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.

پیام بگذارید